Loopbaanontwikkeling

Waarom zou je de Talenttraining willen doen?

Wat wij vaak horen is: ‘Ik wil wel anders, maar ik weet niet hoe’.


En als je niet weet hoe, dan blijf je vaak zitten op de plek waar je zit. Of je zet stappen die niet het gewenste resultaat opleveren. Je stapt in een volgende functie die je na een tijdje ook niet bevalt. Als je dit een paar keer is overkomen dan loop je het risico van teleurstelling.

En teleurstelling verlamt.

In de Talenttraining leer jij om weer zelf aan het roer van je leven te staan. Jij ontdekt wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Jij gaat ontdekken wat jouw passie en jouw dromen zijn en hoe jij dat kunt gaan waarmaken. 


Dus weg met de ontmoediging, reken af met teleurstelling en richt je weer op werken met plezier.

Wordt weer een aantrekkelijke en aanstekelijke partner, ouder, collega en vriend.

een op een coaching
Ik ga voor één op één persoonlijke gesprekken.
100 procent online
E-learning is een methode die goed bij mij past.

5

Jouw Top5-talenten

14

Praktische video's

100+

lessen, verhalen en tips uit de praktijk

18-99

Levenslange principes

De 7 stappen van de Talenttraining

Stap 1: TALENT

Met de Talententest ontdek jij wat jouw Top5-, Risico- en Prikkel talenten zijn. Je ontdekt hoe uniek jij bent.

Je leert je talenten herkennen in activiteiten uit je verleden, in het heden en hoe je ze kunt inzetten in je toekomst.

Je wordt uitgedaagd om je te focussen op de ontplooiing van je talenten in je huidige of toekomstige baan. Dit geeft jouw maximale energie en je wordt succesvol vanuit je talenten.

Stap 2: ERVARING

Je gaat de onschatbare rijkdom herkennen van jouw (levens)ervaring. Vooral je eerste 10 levensjaren zijn van groot belang in combinatie met je talenten. Maar ook alle activiteiten die je daarna hebt ondernomen. Je gaat deze rijkdom naar boven halen en leert hoe je hierop verder kunt bouwen. En je vult dit aan met elementen die nog onderbelicht zijn gebleven maar waar je wel talenten voor hebt. 

Stap 3: MOTIVATIE

Herken je drijfveren en passie en ontdek waar je veel of weinig energie uit haalt.

Je leert je energiegroeiers te maximaliseren en je energievreters te minimaliseren.

Dit zijn de ingrediënten voor succes en volhouden op de lange termijn. Want als je weet waardoor je energie krijgt in je studie of werk, zul je in staat zijn om door te zetten, ook als het even niet gemakkelijk is. Je bouwt aan een gezond doorzettingsvermogen.

Stap 4: DROMEN

Jouw droom is belangrijk! Het draagt bij aan de ontwikkeling van jezelf, maar ook van jouw omgeving. Daarom word je uitgedaagd om te gaan dromen voor de korte of voor de lange termijn. Om te gaan voor die droom die jou helemaal op het lijf is geschreven.

De droom die past bij jouw talenten, die verder bouwt op jouw ervaring en die aansluit bij jouw passie. 

Stap 5: LEVEN

Dromen moeten geleefd worden. Daarom leer je in dit thema om te gaan met jouw blokkades en leer je hoe jij je droom kunt terugbrengen naar kleinere onderdelen en concrete acties. Je ontdekt de kracht van de eerste stap, het effect van deadlines en de waarde van een Persoonlijke Aanmoediger (P.A.).

Want wil jij je leven inrichten vanuit jouw talenten en passie, dan is het een kwestie van doen!

Stap 6: VIEREN

Vieren is een krachtig middel om de weg naar je droom te versnellen en vol te houden.

Bij dit thema leer je hoe jij het Vieren als lifestyle kunt inzetten om te bereiken wat jij op je netvlies hebt.

Je zet de kracht in van vrienden en een P.A. (Persoonlijke Aanmoediger). Je leert hoe jij het 'halverwege dilemma' kunt voorkomen waardoor veel dromen stranden.

Stap 7: BEWEGING

Jij staat aan het roer van je eigen leven. Jij alleen bent in staat om te kiezen hoe je reageert op de snelle veranderingen in onze samenleving. Want één ding is zeker: onze samenleving blijft continu veranderen. En door zelf in beweging te blijven, zul jij in staat zijn om hierop te reageren. In deze 7e en laatste stap leer jij hoe jij aan het roer blijft staan van je eigen loopbaan.

Wat is de ervaring van anderen?

‘Er wordt wel wat van mij blootgelegd. Heb ik hier wel zin in? Dit is niet per definitie leuk’.' Dat waren mijn eerste gedachten toen ik voor de keus stond om De Talenttraining te volgen. Mijn werkomstandigheden waren onzeker en het besef van ‘een nieuwe stap moeten maken’ heeft mij geholpen om hier toch voor te gaan. 

 

Het kwartje viel voor mij al direct bij het eerste thema Talent. Maar ook de stappen die volgden waren heel logisch en nodig om de inzichten te laten landen en om tot een totaalplaatje te komen.

Dit is mijn leidraad geweest bij het zoeken van een andere baan.

 

Ik werk elke dag met veel plezier, omdat ik werk vanuit mijn talenten. Ik weet goed wat me energie kost en wat me energie oplevert en hoe ik daar ondanks de soms lastige situaties balans in vind.


Trouwens de online training van Jan is veiliger dan zijn live coaching. Ik vergeet nooit de laatste coachsessie in de kajak. Na zijn metaforische uitleg ‘richt je eerst op je balans en daarna op snelheid’ zijn we vol vertrouwen de kanotocht gestart. Na 300 meter eindigde dit avontuur met een nat pak… "

Alex Janssen  Vestigingsmanager Collé Rental & Sales. De Talenttraining - loopbaanontwikkelingsprogramma
Alex Janssen - Adjunct Directeur NVO Transport

Nadat ik eerder bij een vorige werkgever een teamtraining had gevolgd, ben ik de Talenttraining als persoonlijk coachtraject gaan doen. Ik had al geleerd wat mijn talenten waren en hoe ik mij hierop kon focussen, maar in de verdiepingsslag ontdekte ik hoe ik vanuit mijn talenten kon werken.

 

Allereerst begon ik met meer ‘nee zeggen’ tegen activiteiten die mij energie kosten, ook al heb ik die neiging om ze wel te doen.

Ook leerde ik ervoor te kiezen om samen te werken met mensen die talenten hebben die ik zelf niet bezit. Mensen die in het verleden regelmatig in mijn irritatiezone zaten, blijken een waardevolle aanvulling op wie ik zelf ben.

 

Deze verdiepingsslag en fine-tuning had ik voor geen goud willen missen, want bij mij vallen de puzzelstukjes vaak tijdens het sparren en reflecteren tijdens coachmomenten. Eigenlijk zou je dit traject  aan het begin van je carrière moeten doen, en niet ergens halverwege. Want dan leer je al vanaf de start om je te focussen op waar je goed in bent. En dat geeft zoveel meer energie dan het proberen van iets waar je talenten helemaal niet liggen."

Gert Noordhoff - Projectleider Provincie Groningen. De Talenttraining - loopbaanontwikekkelingsprogramma
Gert Noordhoff - Projectleider Provincie Groningen
Jan Knot - Operator Folielijn  FrieslandCampina. De Talenttraining - Loopbaanontwikkelingsprogramma
Jan daagt je uit om goed na te denken over wie je bent, waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Heldere adviezen voor de dagelijkse praktijk in privé en werk situatie! Super handvatten gekregen voor mijn volgende baan.
Jan Knot - Operator Folielijn  FrieslandCampina
"Vermoogen heeft mij enorm geholpen om mijn talenten te ontdekken.


De uitkomst van de talententest was een waardevol startpunt voor de coachgesprekken die volgden.


Jan daagde mij uit om dieper na te gaan denken over wie ik ben, wat ik kan en waar ik naar toe wil. Daarnaast is de theorie enorm pakkend en goed onderbouwd!


Coaching door Vermoogen heeft me houvast gegeven om besluiten te maken in mijn carrière, die ik anders niet had durven nemen."
Marlot de Jong- Resource planner at Siemens - De Talenttraining - Loopbaanontwikkeling

Marlot de Jong -

Resource planner at Siemens 

"Ik was niet echt blij meer met mijn baan bij een groot bedrijf waar ik al heel lang werkte. Omdat ik eigenlijk wel iets anders zou willen maar niet goed wist wat, kwam ik bij Jan terecht. Hij legde mij uit dat als ik mijn talenten helder in beeld zou krijgen, ik hier verder mee zou kunnen. En dat kwam helemaal uit. 


Door de talenttraining kreeg ik steeds leerde ik dat mijn talenten eigenlijk best goed passen bij een service verlenende functie. Daar krijg ik echt energie van.


Jan heeft het vermogen om alles boven tafel te krijgen, verbanden te leggen en dit heel helder te formuleren."

Anny Better Talentgerichte loopbaanontwikkeling - de Talenttraining
Anny Betten - 

Managementassistent - Rechtbank Noord Nederland

Suzanne de Groot- Talentgerichte loopbaanontwikkeling - De Talenttraining

Iedereen zou de talententraining moeten doen!  Jan wist bij mij de juiste vragen te stellen om tot de kern te komen. Hij is een prettige, doortastende coach die je echt verder wil helpen bij het vinden van het werkveld waarin je op kunt bloeien tot de beste versie van jezelf! 

Als je twijfelt, gewoon doen!

Suzanne de Groot - Packaging specification manager FrieslandCampina

"Ik heb voor een loopbaanadviestraject gekozen omdat ik, ondanks een fijne baan bij een fijne werkgever, op zoek ben naar iets waar ik enthousiaster van word.


Het probleem is dat ik heel veel dingen leuk vind, maar graag uit wil gaan zoeken wat het beste bij mij zou kunnen passen.

Door de talententest van Vermoogen heb ik in een relatief korte tijd een beter beeld gekregen van welke talenten ik blij en enthousiast word, en op welk gebied ik deze in kan gaan zetten, zowel qua werk als privé. Ook heb ik geleerd in welke talenten ik juist geen of veel minder energie  moet gaan steken.

 Jan is ontspannen in de omgang, luistert oprecht goed en heeft een helder en overzichtelijk concept. Hij verbindt alle info die hij van mij krijgt om mij te helpen in mijn zoektocht."

Berend Ziijlstra - Coördinerend begeleider Stichting Sprank. Talentgesprek Vermoogen

Berend Zijlstra

Coördinerend Begeleider Stichting Sprank

"Het woord loopbaanbegeleiding riep in eerste instantie toch een lichte twijfel op. Ik wist toch aardig goed wat ik wilde? 

 

En als ik nu terugkijk dan ben ik blij dat ik deze training hebt gevolgd. Ik heb nu scherp op mijn netvlies gekregen wie ik ben, wat mijn capaciteiten zijn en wat ik wil. Maar ook wat ik niet wil en wat niet bij mij past. 

 

Jan stelde mij vragen waarmee hij mij uitdaagde om om na te denken over situaties en onderwerpen waar ik gewoonlijk uit mezelf niet bij zou stilstaan. Hierdoor ben ik mij bewust geworden van mijn talenten en hoe belangrijk het is om te te focussen op het werken met plezier. 

 

Nadat ik de Talenttraining had afgerond, heb ik inmiddels een andere baan. Ik kan nu nog meer de focus leggen op ontplooiing vanuit mijn talenten. En dat is voor mij synoniem aan werkplezier."

Arvan van Wijk - Talententest en Talenttraining
Arvan van Wijk - Business Developer Energy bij Kingspan
Martijn Hindriks - De Talenttraining

Zeer interessant deze loopbaanontwikkeling.

Ik heb mede door de Talenttraining een erg leuke baan gekregen! Dit is gewoon goed voor iedereen. Werken met je talenten is plezier in je werk hebben

Martijn Hindriks - Assembly Worker bij Scania Production Nederland

Deze neveneffecten ga je ervaren

  • Een gezonder zelfbeeld en meer zelfvertrouwen omdat je ontdekt wie je bent, wat je kunt en wat je wilt
  • Je wordt productiever en effectiever – dus meer tijd voor andere activiteiten
  • Jouw creativiteit neemt toe
  • Je lost gemakkelijker problemen op
  • Je voelt je gezonder: minder ziek en sneller herstel bij ziekte
  • Ook sociaal een win-win situatie: Familie, vrienden en collega’s zijn graag in het gezelschap van mensen die goed in hun vel zitten.