Teamtraining


Succesvolle teams werken op basis van hun talenten

Hoe voorkom je dat teamresultaten onder druk komen te staan? 

Hoe krijg je iedereen in het team op de juiste plek? 

Hoe kun je irritatie ombuigen naar inspiratie? 

Hoe voorkom je dat je goede teamleden vertrekken? 

Ontwikkel een succesvol team door te werken op basis van het beschikbare talent. 

Een team dat weet hoe je excellente resultaten kunt neerzetten.

Een team waar je bij wilt horen!

Sandra Scherstra -  Manager Sociaal Domein Fryslân - Talentgerichte teamtraining Vermoogen
We hebben een grote stap voorwaarts gemaakt in persoonlijke en gezamenlijke ontwikkeling, door inzicht te krijgen in elkaars talenten. Ofwel: Ontwikkeling door inzicht!
Sandra Scherstra - 

Manager Sociaal Domein Fryslân

De kracht van teams die bouwen op talenten

Luuk Smid - PTH groep - Projecteringsdeskundige
Een inspirerende ervaring waarbij naast talenten ook je energiegevers en energievreters aan bod komen. Door deze in kaart te brengen kun je als team de dagelijkse werkzaamheden nog effectiever inrichten, wat weer een boost geeft in je werkplezier. Zeker een aanrader!
Luuk Smid - Projecteringsdeskundige PTH Groep

De 4 elementen van een teamtraining 

Wat zijn je persoonlijke  talenten a.d.h.v. de Talententest? Waar liggen kansen om je verder te ontwikkelen? Waar krijg je energie van? Wat kost je energie? Voor welke activiteiten in je werk ben jij de aangewezen persoon?

Persoonlijk

Wat zijn ieders persoonlijke  talenten a.d.h.v. de Talententest? Waar liggen kansen om je verder te ontwikkelen? Waar krijg je energie van? Wat kost je energie? Voor welke activiteiten in je werk ben jij de aangewezen persoon?
Hoe ziet het talentenpallet van het team eruit en op welke manier kun je elkaars talenten maximaal benutten?  Samen de focus op maximaal werkplezier en  het realiseren van excellente prestaties!

Team

Hoe ziet het talentenpallet van het team eruit en op welke manier kun je elkaars talenten maximaal benutten?  Samen de focus op maximaal werkplezier en  het realiseren van excellente prestaties!
Anders LEVEN  =  Anders DOEN.  Het gaat om de praktijk. Daarom passen we inzichten direct toe in actuele casussen en projecten. Hoe kun je irritatie (intern of extern) ombuigen naar inspiratie?

Praktijk

Anders LEVEN

=

Anders DOEN.  

De nieuwe inzichten passen we gelijk toe in actuele casussen en projecten.  En ook, hoe kun je irritatie (intern en extern) ombuigen naar inspiratie?

Leren moet net als eten gevarieerd, smakelijk en aantrekkelijk zijn. Daarom is er veel interactie, variatie in leer- en werkvormen met  soms hele  verassende elementen zodat je de geleerde inzichten nooit weer vergeet :-)

Variatie &Fun

Leren moet net als eten gevarieerd, smakelijk en aantrekkelijk zijn. Daarom is er veel interactie, variatie in leer- en werkvormen met soms hele verassende elementen, zodat je de geleerde inzichten nooit weer vergeet!

Teamwork is maatwerk. Twee voorbeelden:

talentgerichte-teamtraining-in-een-dag-of-2-dagdelen - vermoogen

Talentgerichte teamtraining in

2 dagdelen

In het eerste deel sta je als persoon in het team centraal. Je ontdekt de unieke waarde van jouw top 5 talenten en je leert je talenten herkennen in concrete werkzaamheden. Je krijgt scherp in beeld welke werkzaamheden jou de meeste energie geven, waarom dat zo is en hoe je je talenten maximaal kunt inzetten. 


's Middags ligt de focus op het team en de praktijk. Hoe ziet het talentenpallet eruit van het team? Hoe kun je de variatie van de teamleden inzetten voor een maximaal teamresultaat waar iedereen bovendien tot zijn recht komt? Hoe kun je iedereen optimaal inzetten aan de hand van casussen / projecten die nu spelen?


De 2 dagdelen kunnen zowel op 1 dag worden gehouden als over verschillende dagen verspreid worden.

Gert Noordhoff - Talentgerichte teamtraining en persoonlijke loopbaanontwikkeling - Vermoogen
De Talentgerichte Teamtraining was een win-win situatie: iedereen meer voldoening en samen betere resultaten.

Gert Noordhoff

Projectleider Project Dubbele Dijk Provincie Groningen

VErmoogen Talenten

Talentgerichte teamtraining uitgebreid

We werken met elkaar  in een aantal maanden toe naar een vooraf vastgesteld teamresultaat. Daarin wisselen persoonlijke één op één gesprekken (o.a. Talentgesprek) en teamdagen elkaar af. Actuele casussen en projecten vormen de kern van de training. We volgen daarbij de 7 stappen van het Talentmodel: Talent, Ervaring, Motivatie, Visie, Praktijk, Resultaat en Beweging.  


Per keer krijg je  een praktische uitdaging mee, zodat je in de praktijk direct kunt toepassen wat je op de trainingsdagen hebt geleerd.  

We volgen het principe: Anders LEVEN = Anders DOEN.  

Cunura Cottaar - huisarts Gezondheidscentrum Danielsplein - Talentgerichte teamtraining
We hebben de talententraining en de "energieopdracht" met het hele team gedaan. Dat was ronduit inspirerend, het is met name een mind set om dingen positief te benaderen. Het heeft heel wat in beweging gezet, zowel persoonlijk als in de groepsdynamiek
Cunera Cottaar - Huisarts Gezondheidscentrum Danielsplein

Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden