Hoe mooi wil je worden?

De meeste mannen en vrouwen kijken niet in de spiegel om te zien hoe mooi ze zijn, maar om te zien wat er niet goed aan ze is. Ze stoppen meer tijd in alles wat niet goed aan hen is dan in wat wel mooi en aantrekkelijk aan hen is.

Hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt in de marketing. Breng eerst in beeld wat niet goed is, wat je angst geeft of waar je je ongelukkig door voelt. De oplossing die je vervolgens geboden wordt is bijna te mooi om waar te zijn, maar is wel overtuigend. Je gaat over tot een aankoop en achteraf smaakt het helaas bitterzoet. De geboden oplossing geeft maar ten dele het gewenste resultaat. Je voelt je na het gebruik van het geadviseerde product of de aangeboden dienst niet veel beter.

Hoe kun je veel meer resultaat behalen? Hoe kun je veel mooier worden? Door je te richten wat wel mooi en aantrekkelijk aan je is. Maak een beslissing en start elke morgen met een ‘spiegelsessie’ waarbij jij je richt op jou unieke uiterlijk. Kijk en bewonder jezelf en kies ervoor om hier dankbaar voor te zijn.

Kijk op dezelfde manier naar je binnenkant. Durf jij in de spiegel te kijken van je innerlijk? Naar wie je bent? In plaats van je te focussen wat je graag zou willen zijn of je te richten op je zwakke punten. In de hoop dat je je beter gaat voelen door te zwakheden te verbeteren.

Want wat is de beste manier om mooi te worden? Leg alle nadruk op je talenten. Focus je op het DNA dat je van je ouders hebt meegekregen.

Wij hebben het voorrecht om mensen te zien stralen als ze over hun talenten spreken. Als ze vertellen welke feedback ze van hun partner, vriend of collega hebben gekregen. Ze zijn helemaal onder de indruk van de opbouwende feedback die ze krijgen en waarin ze worden gewaardeerd.

We bespreken ook altijd iemands risico-talenten en de talenten waar je laag op scoort. Dat is op zich interessant maar… we leggen altijd de nadruk op iemands top 5 talenten. Waarom?

  1. De meeste groei in je vaardigheden is te realiseren vanuit je talenten. Als je werkt vanuit je talenten is ‘the sky the limit.’
  2. Het geeft je de meeste energie. Aan het einde van je werkdag ben je wel moe, maar vooral voldaan omdat je je talenten hebt kunnen inzetten.
  3. Het geeft je levensvreugde. Het inzetten van je talenten gaat bijna vanzelf en het geeft je plezier. Je verliest de tijd uit het oog.

Richt je op de ontdekking en ontwikkeling van je talenten. En één ding durven we je te garanderen: Je gaat weer stralen. Eerst aan de binnenkant en vervolgens aan de buitenkant. En mensen die vertellen wat ze doen vanuit hun talenten gaan rechtop zitten, hun ogen stralen en ze vertellen vol enthousiasme over hun werk en leven. Stralende mensen zijn mooie mensen. Ze werken aanstekelijk en trekken andere mensen aan.

Daarom aan jou de uitdaging: Hoe mooi wil je worden?

Vind je het lastig om hier meer grip op te krijgen? We helpen je graag om inzicht en grip te krijgen op jouw unieke talenten vanuit Vermoogen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen